Het blijft bijzonder: zelf je kerstboom in het veld uitkiezen en laten omzagen. Van Wijnbergen Groenvoorziening aan de Frieseweg 10 is er al jarenlang wereldberoemd mee in de regio. Oh ja! Neem gelijk een kerststuk mee, gemaakt door bram Kanis van Brocante Buiten de Vesting

 

Door het jaar heen zijn de broers Richard en jan Willem van Wijnbergen voornamelijk actief als hovenier. Maar tijdens de donkere dagen voor kerst storten zij zich vol overgave en enthousiasme op de traditionele kerstbomenverkoop!

 

De acht bunder vol Nordmann sparren, blauwsparren en Servische sparren tussen Noorddiep en Frieseweg, is al aardig geplunderd maar er zijn nog bomen in overvloed. Een bezoekje is zeker op zijn plaats want wie bij Richard en Jan Willem een kerstboom koopt komt gelijk in een opperbeste kerststemming. Je ontkomt ook niet aan een bezoekje aan Brocante Buiten de Vesting. Als je een praatje maakt en een bakkie doet met eigenaar Bram Kanis weet je gelijk wat Kampereilander gastvrijheid is. Dat maak je bij de bouwmarkt natuurlijk niet mee!